Boilermag XL

Filtrenas BoilerMag är ett högeffektivt fullflödesmagnetfilter, som renar och skyddar ditt vattenburna uppvärmningssystem från järnoxid även kallad magnetit, samt andra magnetiska och omagnetiska föroreningar. En stor kraftig magnet samt silfilter.
Magnetit, järnoxid bildas naturligt i vattenburna värmesystem. Både järn och syre är vanligt förekommande i olika uppvärmningssystem. Värmesystemet fylls oftast med tappvatten, vilket kan vara syrerikt. Samtidigt är det vanligt att många av komponenterna i systemet är tillverkade i järn.BoilerMag skyddar värmeväxlaren i värmepumpen eller fjärrvärmesystemet. Genom att skydda värmeväxlaren från beläggningar, hjälper magnetfiltret värmeväxlaren att bibehålla sin höga effekt. På så vis kan du göra en större besparing på längre sikt. Magnetfiltret skyddar också ditt vattenburna värmesystem från korrosion och beläggningar. Föroreningar i värmesystemet kan leda till att olika komponenter såsom termostater, ventiler och cirkulationspumpar får en kortare livslängd samt att de krånglar.

Nyckelfunktioner

  • Reducerar energikostnaderna.
  • Ökar livslängden på värmeväxlare.
  • Skyddar och ökar livslängden på termostater, ventiler och cirkulationspumpar.
  • 0,- i driftskostnader.
  • 3 års garanti

Typ Ansl A B C D Maxflöde m3/tim
BoilerMag XL 1 1/2" 150 mm 155 mm 291 102 6 (1,6 lit/sek)

Ta del av våra
Installationsfilmer

För att erbjuda en hög service arbetar vi aktivt med att ta fram filmer i syfte att hjälpa er underhålla, rengöra eller byta ut delar på ett enkelt och smidigt sätt.

 

Låt oss hjälpa dig med ditt vattenproblem

Med kvalitativa vattenanalyser levererar vi rätt produkter till dig.